Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Seminar

Seminar "Absolventii si Piata Muncii. Dezvoltarea chestionarului de monitorizare la nivel national"

In perioada 3-4 iunie, a avut loc la Sinaia seminarul de lucru “Absolventii si Piata Muncii. Dezvoltarea chestionarului de monitorizare la nivel national”, avand urmatoarele obiective: stabilirea cadrului general de implementare a studiului, finalizarea chestionarului de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolventilor de invatamant superior si pregatirea cadrului general de aplicare a chestionarului de monitorizare. Seminarul s-a desfasurat cu participarea partenerului extern, Universitatea din Kassel, Germania - Centrul International pentru Cercetari in Invatamantul Superior (INCHER), reprezentat de cercetatorii internationali Harald Schomburg si Lutz Heidemann.

La eveniment au participat reprezentanti a 43 de universitati din intreaga tara, acestea numarandu-se printre institutiile de invatamant superior care si-au exprimat interesul pentru acest proiect.

Scopul principal al proiectului Absolventii si Piata Muncii este de a implementa, la nivel naţional, un studiu de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolvenţilor din institutiile de invatamant superior, de stat si particulare. Prin elaborarea si dezvoltarea instrumentelor de monitorizare a traseului socio-profesional al absolventilor de invatamant superior, se urmareste facilitarea procesului de corelare a ofertei educationale cu cerintele pietei muncii. 

Prezentare deschidere seminar - Prof. univ. dr. ing. Radu Mircea Damian, Manager proiect
Prezentare generala APM - Prof. univ. dr. ing. Radu Mircea Damian, Manager proiect
Concept and Methodology of Tracer Studies - Harald Schomburg, Expert cercetator, Partener proiect 
Implementation of Tracer Studies - Lutz Heidemann, Expert cercetator, Partener proiect
Questionnaire Development - Harald Schomburg, Expert cercetator, Partener proiect

Data publicarii:

Calendar evenimente

iulie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Inscriere newsletter