Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneri institutionali ai proiectului

Colaboratori activi

Institutii beneficiare


Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS)

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza consultarii celorlalte institutii si ministere interesate, proiecteaza, fundamenteaza si aplica strategia globala a invatamantului, stabileste obiectivele sistemului de invatamant in ansamblul sau, precum si obiectivele educationale pe niveluri si profiluri de invatamant (Art. 12 (1), Legea invatamantului 84/1995, cu modificarile si completarile ulterioare).

Pentru informatii suplimentare despre MECTS, vizitati site-ul www.edu.ro.

Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS)

CNFIS, in calitatea sa de organism consultativ al MECTS, dezvolta principii si metode de distribuire a fondurilor publice catre universitatile de stat din Romania. Prin activitatea sa, CNFIS promoveaza cresterea continua a calitatii in sistemul de invatamant superior din Romania, asigurand pentru toti cetatenii egalitatea sanselor de pregatire in invatamantul superior.
Rolul Consiliului este acela de a formula propuneri Ministrului educatiei si cercetarii privind necesitatile viitoare de finantare a invatamantului superior, precum si distributia anuala a fondurilor bugetare pe institutii de invatamant superior de stat din Romania.

CNFIS propune anual metodologia de repartizare pe universitati a alocatiilor bugetare destinate finantarii institutionale, domeniile de studii prioritare, care asigura dezvoltarea sustenabila si competitiva a societatii, programele de studii de master si doctorat in stiinte si tehnologii avansate, precum si doctoratele in cotutela cu universitati de prestigiu din strainătate, metodologia de alocare preferentială de resurse financiare consortiilor formate in vederea fuzionarii sau universitatilor fuzionate prin comasare sau absorbtie etc. 

Mai multe detalii despre CNFIS gasiti pe www.cnfis.ro.

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS)

ARACIS este o institutie publica autonoma, de interes national, a carei misiune consta in
efectuarea evaluarii externe a calitatii educatiei oferite de institutiile de invatamant superior si de alte organizatii furnizoare  de programe de studii specifice invatamantului superior din Romania.
 
Agentia isi desfasoara activitatea in baza celor mai bune practici internationale, care sunt preluate in propria Metodologie si a caror implementare este orientata spre evaluarea si  asigurarea calitatii invatamantului superior din Romania, ca parte a Spatiului European al Invatamantului Superior. Strategia agentiei reflecta misiunea asumata de catre ARACIS in vederea asigurarii si imbunatatirii constante a calitatii in invatamantul superior, precum si a propriei activitati.

Pentru mai multe detalii despre ARACIS, consultati site-ul www.aracis.ro.

Institutii de pe piata muncii
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calendar evenimente

iulie 2024
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Inscriere newsletter